Nördhäng Norrtälje

Brädspel, rollspel, figurspel, cosplay och nördkultur i Norrtälje

Spel & aktiviteter

Brädspel

En del tänker kanske i första hand på Schack eller Monopol när de hör ordet brädspel, men idag finns finns det en hel uppsjö med spännande brädspel och det kommer nya hela tiden.

På Nördhängen spelas både enklare strategiska brädspel såsom Azul och Carcassonne som passar bra för nybörjare och yngre spelare. Men det spelas även mer avancerade taktiska spel som kräver erfarenhet och en stor portion koncentration, exempelvis Clank och Steampunk Rally. 

Deltagarna tar själva med sig ett eller flera spel till träffarna så det varierar således vilka spel som finns att spela varje gång. Vill du testa ett speciellt spel kan du prova att fråga efter det i discord-kanalen. Där skrivs det ibland i förväg vilka spel deltagare tar med till nästkommande nördhäng.

Det spelas även brädspel utanför nördhängen. Då träffas några och spelar spel som tar längre tid än vad nördhängen erbjuder.

Rollspel

Rollspel är ett levande historieberättande där du som spelare är en av historiens huvudpersoner. Med hjälp av en kunnig spelledare, din karaktärs unika egenskaper, ett gäng tärningar och massor av fantasi tar ni er tillsammans vidare i världen för erat rollspel. Kanske använder ni magi, list, vapen eller råstyrka för att ta er förbi de hinder spelledaren kastar i er väg. 

På nördhängen spelas kortare prova på kampanjer för olika rollspel och så bildas nya spelgrupper som träffas utöver nördhängens begränsade tider. Just nu är det både fysiska och digitala rollspelsgrupper igång vid sidan av Nördhängen där det spelas bland annat Mutant, Dungeons & Dragons (D&D), Handbok för superhjätar och Symbaroum. 

Vill du starta en egen rollspelsrupp? Hör av dig till oss så hjälper vi dig igång!

Figurspel

Som figurspelare gillar du inte bara episka strider mellan olika varelser och folkslag. Du är dessutom en skicklig miniatyrmålare som målar dina egna armeér och bygger terräng för dina spel.

Föreningens figurspelare är som grupp mycket aktiva och träffas ofta hemma hos varandra för att spela, de anordnar även årligen en turnering.

På Nördhängets söndagsträffar spelas oftast Warhammer och då är du välkommen att titta på eller passa på att ställa frågor till spelarna om deras spännande hobby, figurspel. 

Med jämna mellanrum erbjuder figurspelsguppen även aktiviteter och prova-på-spel för nya entusiaster. 

Samlarkortspel

Samlarkortspel är en blandning av spel och samlarbilder. Det största och mest kända spelet är Magic the Gathering, men hit hör även det populära kortspelet Pokém0n. Som spelare bygger du upp din egen kortlek där du kombinerar olika figurer, energier eller förmågor. Målet är sedan att möta dina motspelare i dueller eller turneringar. 

En del kort i begränsad utgåva kan vara extra åtråvärda och samlarkort kan därför köpas och säljas för olika värde beroende på typ av kort. 

På Nördhängen har det inte varit så stor uppslutning hitills kring just denna typen av kortspel. Vill du leda en provomgång för nybörjare på ett Nördhäng är du välkommen att kontakta oss på info@meetageek.se. Det här är en verksamhetsgren som kan utvecklas på våra häng. 

Cosplay

Vill du klä ut dig till din favoritkaraktär och stoltsera med en helt egentillverkad dräkt på nästa konvent?

Vi har en cosplay-verkstad för dig som är nybörjare i Cosplay. Du få se vilka olika material och verktyg som används, samt hur du använder foam, worbla, tyg och mycket mer. Du kan prova på att bygga efter färdiga mallar eller hoppa direkt in med att skissa på din personliga dräkt. Om du har frågor eller funderingar så kommer det finnas hjälp på plats av talangfulla Wild_Hook (länk till Instagram).

Förhoppningen är att även att mer erfarna cosplayare söker sig till våra Nördhäng för att träffa likasinnade och byta tips och idéer med varandra.

Ett stort och mycket välbesökt konvent är NärCon i Linköping som brukar ha både ett sommar- och ett vinterkonvent. I november brukar även Comic Con Stockholm att äga rum. 

Frågor?

Har du frågor om föreningen eller våra träffar är du välkommen att höra av dig till oss. Enklast är att maila till info@meetageek.se eller snacka med oss i discord kanalen, klicka på discord ikonen nedan för att ta dig dit. 

Rulla till toppen